oglasno sporocilo
Partnerji:
Botrstvo - Vrnimo otrokom prihodnost!
Številka oglasa: 142809

Podarim: Cartek Tiger išče NUJNO nov dom

Maribor, 08.05.2012:

Tiger je prišel v MB zavetišče 26.1.2012. Star je okoli 4 leta. Najden je bil v Dupleku in bil je že kastriran. Tigy je izjemno prijazen in cartljiv mačji bajsek. Začasna skrbnika pravita, da pride vsako noč k njima v posteljo in celo noč veselo prede. Vendar mu usoda ni bila naklonjena in je v zunanjem svetu dobil aids, zato ga je želelo novo vodstvo v azilu usmrtiti z inekcijo. Od tam so ga rešili prijazni ljudje in ga namestili v začasni dom. Aids je pogosta bolezen pri mačkah, ki živijo v zunanjem okolju. Mačji aids ni prenosljiv na človeka, je pa prenosljiv na druge mačke, v primeru ugrizov. Zato je priporočljivo da doma nimate drugih mačk ali v primeru da imate doma že mačko/ke z isto boleznijo. Muc je drugače povsem zdrav, ne kaže znakov obolenja, zato mu iščemo dom z naslednjimi pogoji: - bivanje v notranjem prostoru
- kvalitetna prehrana
- redna veterinarska oskrba
- podpis posvojitvene izjave Muc z aidsom, lahko normalno živi tudi do 15 let, brez kakršnihkoli problemov. Edino kar morate storiti je, da ne pride v stik z drugimi zdravimi mucki – zato se ga oddaja za bivanje v notranjih prostorih. Več o virusu FiV : http://dzzz.si/sl/macji-virus-fiv-in-macja-levkemija-oziroma-levkoza-felv.html. Po vseh stresnih situacijah, ki so mu jih povročili brezbrižni ljudje, si resnično zasluži nov dom. Dobro se razume tudi z drugimi mačkami, saj je njegov trenutni sostanovalec ( s katerim se lahko oddata tudi v paru ) pravtako muc pozitiven na FIV. Začasni lastnik zaradi selitve iz države ne more več skrbeti za Tigra in bojimo se, da bo moral nazaj v azil, kjer bo njegovo življenje ugasnilo pod hladno inekcijo. Odprite srce in pomagajte Tigru do boljšega življenja!

STAROST ŽIVALI / RASTLINE: 4 leta



OGLAS JE POTEKEL - KONTAKT NI VEČ NA VOLJO
Pozor: Ob prevzemu darovanih predmetov vam priporočamo sklenitev darilne pogodbe, ki si jo lahko natisnete s klikom tukaj. S tem se izognete morebitnim kasnejšim sporom z darovalcem.
Darovalec ima vso pravico izbrati obdarovanca oziroma odkloniti daritev. Na poslani e-mail vam ni dolžan odgovoriti. "Kdor prej pride, prej melje" NE VELJA. Kličite ob razumnih urah (po 9. uri dopoldan ter pred 20. uro zvečer).